De Voorstellingen

Foto: Tineke Dijkstra  gemaakt bij een kort optreden in het kader van de Open Monumentendag Delft
Foto: Tineke Dijkstra gemaakt bij een kort optreden in het kader van de Open Monumentendag Delft

'Dido en Aeneas'op 11, 12 en 13 oktober in Delft

 

In oktober 2019 voert Tresonanz samen met barokensemble Collegium Delft , bariton Sinan Vural en 44 goede amateurzangers de opera 'Dido en Aeneas'van Henry Purcell uit.

Deze kameropera is een van de mooiste barokopera's die ooit zijn geschreven, bekend is vooral de prachtige slotaria 'When I'm laid in earth'.

Een verhaal over de liefde tussen Dido, de koningin van Carthago en de Trojaanse prins Aeneas.

 

Voor Tresonanz een nieuwe uitdaging, waarin we onze passie voor het maken en uitvoeren van eigenwijze en verrassende voorstellingen kunnen combineren met onze ervaring en onze passie in het coachen en dirigeren van amateurzangers.

 We betrekken de koorzangers ( goede ervaren amateurzangers uit de regio Delft) maximaal bij het maken van de opera. Ze krijgen de kans kleine solorollen te zingen en worden actief gecoacht, begeleid en uitgedaagd op het gebied van solozang, koorzang, acteren en improviseren. Klavecinist Andrew Clark coacht de zangers op zijn specialisme: barokmuziek. Met elkaar zetten we in korte tijd een pakkende enscenering in elkaar voor de opera.

 

Beeldend Kunstenaar Arnold Schalks zal het lichtontwerp voor zijn rekening nemen!

 

En de eindregie ligt in handen van de ervaren muziektheaterregisseuse Sjoeke Marije Wallendal.

 

De toegangskaarten voor de opera zijn inmiddels uitverkocht.

 

Het digitale programmaboek bij de voorstelling vindt je hier

 

En nadere informatie voor bezoekers die al een toegangskaart hebben staat in onderstaande  brief

 

 

 

Download
nadere informatie voor publiek van de voorstelling
begleidende brief publiek 'Dido in Delft
Adobe Acrobat document 240.3 KB
Download
Dido in Delft programma als pdf.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB

O mon coeur!
Liederen, aria's, duetten en piano solo en... Johnny!


Hartelijk welkom in de muzikale salon bij TreSonanz' gloednieuwe voorstelling "O mon coeur!". Een innemende, hartverwarmende en sprankelende voorstelling die het midden houdt tussen een intiem klassiek concert en opgewekt muziektheater.

 

Liefde, hartsocht, kwelling, melancholie en humor wisselen elkaar af in muziek van o.a. Fauré, Dvorak, Britten, Weill, Moussorgsky, Saint-Saens en Satie.

 

Twee zangeressen strijden om de gunsten van Johnny...maar wil Johnny zelf eigenlijk wel?

Paul Verlaines prachtige gedicht "Il pleure dans mon coeur" (het huilt in mijn hart) was de inspiratie voor deze verrassende voorstelling waarin romantisch vocaal vuurwerk hand in hand gaat met verstilde impressionistische muziek.

Schetsen voor Vermeer— Muziek Atelier

 

is geinspireerd op het schilderij ‘Het Straatje’ van Vermeer, en wordt gespeeld in de prachtige stadsboerderij/grachtenpand op het Rietveld 220 en in het Vermeer Centrum Delft

TreSonanz zet een muzikale schijnwerper en vergrootglas op de details van dit juweeltje uit de Gouden Eeuw: ‘The Little Street’ kan nu ook ineens gehoord worden! Luister bv. eens naar de oude vrouw in de deuropening die verdiept is in haar handwerk. Waar is zij met haar gedachten? Wat spelen de kinderen daar onder die bank? Zie ik nou een bezem daar in de ‘penspoort’? Hoe klinkt een Hollandse wolkenlucht? En mogen we misschien ook even gluren achter die dichte luiken??

TreSonanz zingt en speelt wereldlijke a cappella duetten van o.a. Sweelinck, Caccini, Monteverdi, Sol, een nieuwe compositie en een bewerking van ‘Nuages’ (Debussy) van huiscomponist Andrew Clark. Laat je fantasie de vrije loop tijdens dit theatrale concert met originele, humoristische theatrale vondsten, los het raadsel op van de schunnige ‘Catch’ van Purcell en kom luisteren naar de freule van Roetsfiedelee die komt spelen op haar spinet! En net als gebruikelijk was in de tijd van van Vermeer zal het geen formeel klassiek concert worden, maar een kleinschalige belevenis tussen de schuifdeuren met een levendige interactie tussen musici en publiek.

Geheel in die traditie nodigen we uw uit in onze huiskamer voor een voorstelling op de drempel tussen concert en muziektheater met originele en vaak humoristische theatrale vondsten. Hoor, kijk, luister en huiver!


Time stands still

 

Decamerone voor sopraan, mezzosopraan en piano

 

 

 

In het theatrale concert ‘Time stands still’ nodigen sopraan Christina Völtl, mezzosopraan Natascha Morsink met pianist Andrew het publiek uit om zich te laten meevoeren door de bijzondere verhalen die de zangeressen vertellen in liedvorm, aria’s en duetten. Hun onconventioneel theatrale presentatie en de muziek van o.a. Dowland, Purcell, Handel, Tchaikovsky, Schubert en Mozart is een ontdekkingsreis voor de oren en ogen: aanstekelijk en humoristisch, intens, energiek en soms verstild.

 

 

In Sneltreinvaart over de vocale Routekaart

 

Na hun succesvolle theatrale concertprogramma La Bonne Cuisine  liepen sopraan Christina Völtl, mezzosopraan Natascha Morsink, en pianist Andrew Clark over van de ideeën voor nieuwe voorstellingen. Het resultaat van hun tweede zoektocht is In sneltreinvaart over de vocale routekaart, een muzikale reis door Europa vol humor en melancholie. Het publiek reist met de troubadours mee via liederen, duetten en improvisaties waarin volkse ritmes en oude melodieen (opnieuw) worden gebruikt. Zo schreef Britten prachtige pianobegeleidingen bij eenvoudige volksliederen en gebruikte Luciano Berio in zijn Canzoni Populari authentiek materiaal uit Genua en Sicilië. Andere componisten herbruikten niet zozeer oude melodieën, maar creëerden hun eigen “volksmuziek”. Binnen een uur trekken o.a. liederen van Britten, Berio, Brahms, Bartok, Dvorak, Mahler, Ligeti, Rehnqvist en Castelnuovo-Tedesco als een karavaan aan alle gepitste oren voorbij. Pianist en componist Andrew Clark schreef speciaal voor deze voorstelling een a cappella duet gebaseerd op Engelse volksmuziek, gevolgd door een ondeugend en niets aan de verbeelding overlatend coupletlied uit Ost-Friesland.