TreSonanz

Christina Völtl Sopraan
Natascha Morsink Mezzosopraan

Instrumentalist(en)

TreSonanz (2012) maakt intieme, indringende maar tegelijkertijd aanstekelijk en humoristische voorstellingen waarin klassieke muziek voor stem de hoofdrol speelt. Zangeressen Christina Völtl en Natascha Morsink bedenken en produceren de voorstellingen die ze geven van begin tot eind zelf. Het resultaat zijn voorstellingen met muziek van de middeleeuwen tot nu, die het midden houden tussen muziektheater en concert. Bij binnenkomst wordt het publiek warm onthaald en stapt gelijk een andere wereld in, waardoor de voorstelling al begonnen is voor men het in de gaten heeft.

 

TreSonanz werkt met verschillende instrumentalisten samen, waaronder pianist/klavecinist Andrew Clark (alle voorstellingen tot 2020), met barokorkest Collegium Delft (2019, Dido in Delft), met Mariano Boglioli (2020/2021, Wie Lange Noch en Freezing Winter Night) en met Duo de Thuiskomst; Quirine van Hoek, viool, en Ellen Zijm, accordeon (2021, Euridice en Orfeo). De instrumentalisten krijgen ieder een eigen (geregisseerde) rol en maken onderdeel uit van de voorstelling waardoor de muziek nog meer binnenkomt.

 

Naast hun eigen voorstellingen maakt TreSonanz met regelmaat producties waarin goede amateur zangers een rol hebben. Op deze manier biedt TreSonanz hen de mogelijkheid om op te treden met professionele musici en te werken met professionele regisseurs. Christina en Natascha  dragen op deze manier hun kennis van zang (en theater) over en brengen hun passies (maken van voorstellingen/optreden en het coachen van anderen) hier samen.